Ændrer min hund adfærd efter kastration?

Mange hundeejere er bekymrede for, at deres hund ændrer så meget adfærd efter kastrering, at den ikke længere er den hund, man holder af. De fleste hundeejere har et ønske om, at deres hund lægger hanhundeadfærden fra sig, men beholder sin personlighed.

Kastration fjerner ikke (den dårlige) opdragelse

Husk, ved en kastrering er det kun den testosteronafhængige adfærd, der bliver påvirket.

Din hunds adfærd er et resultat af både instinkter, opdragelse og niveau af det hanlige kønshormon testosteron i kroppen.

Derfor er det svært at forudsige, om en kastrering har den ønskede effekt i forhold til den adfærd, du måske ønsker at få ændret.

Medicinsk kastrering er en måde at teste, om kastrering er løsningen. En medicinsk kastrering er midlertidig. Det betyder, at din hund er kastreret så længe, det indgivne implantat virker. Når effekten ophører, vil din hund være fuldt befrugtningsdygtig igen.

Læs mere: Medicinsk kastration

Læs mere: Hvor længe virker en medicinsk kastration?

Når kastration ikke er løsningen

Mange ejere vælger at få deres hanhund kastreret med ønsket om, at deres hanhund ændrer adfærd. Hvis du ikke oplever den ønskede ændring af adfærd, som du havde håbet på, kan du konkludere, at det ikke er testosteron, der forårsager denne adfærd. Det gælder både kirurgisk og medicinsk kastrering, da begge udelukkende fjerner testosteron.

Mange adfærdsproblemer kan klares med målrettet adfærdstræning sammen med en professionel adfærdsrådgiver.